KobiHosting// Kobiler İçin Web Hosting




 
  İÇERİK
         Ana Sayfa
         Haberler
         Web Hosting
         Google Kayıt
         News / NNTP
         Otomobil / Tuning
         IRC / Sohbet
         Mesajlarınız
         RJ45 Çakma Şekli
         IDN Çevirici
         İletişim

  KATEGORİ

         Sunucu Yönetimi ( 13 )
         Güvenlik ( 0 )
         Ağ Temelleri ( 3 )
         Uygulama Merkezi ( 2 )
         Virus-Trojan ( 5 )
         Arama Motorları ( 4 )
 

  MESAJLAR

seo

15.01.2008

Ozellikle Windows sunucular hakkındaki tüyolarınız çok işime yarıyor. Çok teşekkür ederim…

 
 

 
  İSTATİSTİK
 

Online

2

Bügün Gelen Ziyaretçi

10

Dün Gelen Ziyaretçi

10

Toplam Ziyaret

193912

       
6 Kategoride 27 Makale
6 Kategoride 2 Resim
97 Haber 332 Üye

 

 

Pardus... Özgürlük İçin...

SysAdminDay

Her yıl, Temmuz ayının son cuması "Dünya Sistem Yöneticiler Günü" olarak kutlanmaktadır.

Dünya Sistem Yöneticileri Günümüz Kutlu Olsun :)

 

 

 

 

      SEO Sozlugu
( Admin )
      Bu Makele 6973 Kez Okunmuş 06.12.2006
 
SERP Nedir ?

SERP Ingilizce karşılığı olan Search Engine Result Page kelimesinin karşılığıdır. Türkçe olarak Arama Motoru Sonuç Sayfası anlamına gelir.

Bunu biraz detaylı açıklamak gerekirse Arama Motorlarında yaptığını arama sonucu gmsterilen sayfalardır. Örneğin Google'da arama yaptığınızda çıkan ilk sayfada 10 (aynı şekilde her SERP'te) Arama Sonucu görürsünüz.

Eğer detaylı arama yapacak olursanız SERP başına 100 sonuç görüntülenir. Genelde Arama Motoru Optimizasyonunda amaç, sayfanızın 10 veya 100 olsun ilk SERP'te görüntülenmesidir.
 
 
 
Meta Arama Motorları, kendi veritabanı olmayıp aranılan kelimeyi başka arama motorlarında aratırarak sonuç sayfasında gösteren Arama Motorlarıdır. Sonuçlar kendi oluşturdukları sıralama algoritması ile yansıtılır.
 
 
 

Link Popülerliği (Link Popularity) Arama Motorlarındaki sıralama için kullanılan bir kriterdir. Bu kritere göre başka bir siteden/sayfadan sizin bir sayfanıza link veriliyorsa link verilen sayfa değerlidir. Yani Link Popülerliği (Link Popularity) yüksektir.

Link Popülerliği (Link Popularity) sayfanıza verilen link sayısına bağlı ise ve bu kadar söz edilen bir konuysa, forumlarda, ziyaretçi defterlerinde bol bol yazı yazıp linkinizi verir sayfanızın Link Popülerliği (Link Popularity)'ni arttırırsınız diye düşünebilirsiniz. Ama ne yazık ki bu aynı zamanda size link veren sayfanın da Link Popülerliği (Link Popularity)'ne bağlıdır. Yani size verilen her link Link Popülerliği'nizi etkilemez. Arama Motorları algoritmalarını öyle geliştirmişlerdir ki link veren sayfanın da sizinle aynı konuya sahip içeriği olup olmadığını, aynı konuda başka bir sayfadan link alıp almadığını gözönünde bulunduruyorlar. Çünkü bizim burda anlattıklarımızı onlar zaten biliyorlar ve kimseyi kandırmamak için de kendi önlemlerini almaya çalışıyorlar.

Son zamanlarda bunu o kadar ileriye götürmüşler ki, aynı hostta iki sitenizi veya birçok sitenizi birbirleriyle linklemeye kalktığınızda sitelerin ip leri aynı olup olmadığını da kontrol ediyorlar.

Ama üzülmeyin, Link Popülerliği herşey demek değildir. Bu Arama Motorlarında sayfanızın iyi sıralanması için gerekli kriterlerden sadece birisidir.
 
 
 
 Tipi:
Arama Motoru Örümceği

robots.txt dosyasına dikkat eder.
Useragent(s)
Googlebot/2.1 (+http://www.googlebot.com/bot.html) Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)
Googlebot/Test
Googlebot/Test (+http://www.googlebot.com/bot.html)
 
 
 
Google Toolbar, Google arama motorunun bilgisayarınızda kullanabileceğiniz, genelde internet explorer eklentisi olan bır arama aracıdır (programı). Google Toolbar 'da bulunan arama kutucuğuna yazacağınız kelimeler direkt olarak Google' da aratılır. Böylece internette gezinirken istediğiniz anda arama yapabilirsiniz.
 

Google Toolbar' ın tek başarısı bu değil. Aynı zamanda bir sitede gezerken o sitenin PageRank'ını (PR) da gösteriği için Arama Motoru Optimizasyonu ıle uğraşanlar için vazgeçilmez bir araçtır. Yeni versiyonunda Popup Blocker önleyici de entegre edildiği için sürekli can sıkan ve istenmeden açılan Popup Pencereler için iyi bir çözüm.

Google Toolbar , resmi olarak Internet Explorer için geliştirilmiştir. Ama sonradan Mozilla ve Firefox için geliştirilen sürümlerini de bulmak mümkün.

 
Doorway Page, Türkçesi Köprü Sayfalar , bir sayfanın belirli Anahtar Kelimeler (Keywords) ve Anahtar Kelime Kalıpları için Arama Motorlarında iyi bir Sıralama (PageRank) alması amacıyla oluşturulmuş sayfalardır
 
Köprü Sayfalar (Doorway Page) ziyaretçi için faydalı bilgi içermemesiyle birlikte daha az optimize edilmiş esas sayfaya yönlendirmede kullanılır. Köprü Sayfalar (Doorway Page) Arama Motorları için özellikle optimize edilmiştir. Yararlı bilgi içermezler ve genelde Anahtar Kelimelerden oluşurlar. Spam tekniği olan otomatik iletme (Redirect) veya Cloaking ile birlikte kullanılır.
 
 
 

Cloaking, kısaca sayfaların arama motorlarına ve gerçek (insani) ziyaretçiye farklı sayfaların gösterilmesi anlamına gelir.

IP adresinizden veya kullandığınız Browserin verdiği "User Agents" bilgisi ile sayfaya gelen ziyaretçinin gerçek mi yoksa arama motoru (Örümcek / Crawler / Spider) olduğu anlaşılmaya çalışılır. Eüer gelen ziyaretçi arama motoru (Örümcek / Crawler / Spider) ise arama motoruna belli anahtar kelimeleri (Keyword) içeren, arama motorları için optimize edilmiş sayfalar gösterilir. Gelen ziyaretçi gerçek (insani) ise sayfanın arama motoru için optimize edilmemiş , ziyaretçiyi gercekten ilgilendirebilecek ve bilgi iceren normal sayfalar gösterilir.

Cloaking birçok arama motorlarının kullanım şartlarına aykırıdır ve tespit edildiğinde ilgili sayfa/site 'nin Arama Motoru İndeksinden (Veritabanından) çıkarılmasına sebep olur.

Arama Motorları Cloaking yapıp yapmadığınızı nereden bulur diye soracak olursanız bunun nedeni Arama Motorları çalışanlarının sitenizi kontrol etmiş / ediyor olması olabilir. Bunun ziyaretçı istatistiğmizi tuttuğumu veritabanında yaptığımız bir araştırma sonunda Arama Motorlarına ait Robot (Örümcek / Crawler / Spider) ların User Agenti normal bir ziyaretçinin bilgisiyle siteyi ziyaret ettiğini gördük. Bu da kullandıkları başka bir yöntem olsa gerek.
 
 
 
Backlink, siteye gelen linkler. Google, link:www.benim-domainim.com arama cümlesi ile sitenize gelen linklerin bir kısmını görebilirsiniz.

Backlink kullanılarak sayfanın Pagerank 'i ortaya çıkar.

 
Anchor web tasarımcılarına tarayıcıya (Browser) bir url girildiğinde sayfanın direkt anchor olarak işaretlenmiş yere gidilmesini / zıplamasını sağlayan bir HTML ögesidir
 

Örnek olarak http://www.ornek.com ' u alalım. Bu adreste varolan bir deneme.html dosyasının alt tarafında aşağıdaki kodun olduğunu varsayalım:

Ara Başlık

veya basitçe :

da olabilir.

Eger tarayıcınızda (Browser) http://www.ornek.com/deneme.html#arabaslik adresi girilirse, tarayıcı (Browser) direkt olarak sayfada yukardaki kodun olduğu bölüme gider/zıplar.

 
Anchor / Çapa Tanımlama

Anchor
ilk karakteri harf olmak kaydıyla aslında her ismi alabilir. İlk karakterden sonra rakam da kullanılabilir. Anchor 'un (Çapa) çok uzun olmamasına dikkat ediniz yoksa tarayıcı (Browser) tarafından kesilip işlevini görememe söz konusu olabilir. Anchor kullanırken boşluk kullanılmasına izin verilmiyor. Anchor'da özel işaret olarak sadece alt çizgi (_), çizgi (eksi) (-) , iki nokta üstüste (:) ve nokta (.) kullanılabilir.
 
Anchor / Çapa Yardımıyla Optimizasyon
 
Sayfaların anchor kullanılarak arama motoru optimizasyonu için kullanılıp kullanılmayacaği çogu zaman söz konusu olmuştur. Temel olarak bu mümkün değildir.

Eğer tarayıcımızda (Browser) http://www.ornek.com/deneme.html#arabaslik adresini çağırırsak sadece http://www.ornek.com/deneme.html sayfasına istekte bulunulmuş olur. Anchor server tarafından dikkate alınmaz ve dolayısıyla kullanılmaz.

Javascript ile bir çalışma yapmak mümkün olabilir ama pek tavsiye edilmez. Harcanacak zamanla getirecegi faydası arasında çok fark vardır.
 
 
 


Yorumlar


Makalelere Yorum Yapabilmek İçin
Üye Olmanız Gerekmektedir



 

Üye Adı   : 
Şifre   : 

Önemli: Bu üyelik sadece bu site üzerinde makale ve haber takibi ve yorum yapma amacini taşır. KRKN a ait diger hizmetlerle hicbir iliskisi yoktur.

ANKET


      Pardus 2009
      Kuracağım - ( 17 )
      Kurdum ve beğendim - ( 12 )
      Kurdum ve beğenmedim - ( 11 )
      Kurmayacağım - ( 23 )

EN ÇOK OKUNAN

         RJ45 Çakma Şekl... ( 10268 )
         E-Reklam Nedir ... ( 7330 )
         SEO Sozlugu... ( 6973 )
         Windows 2003 te... ( 6832 )
         Google Kriterle... ( 6773 )
         VISTA'ya Networ... ( 6614 )
         SEO Nedir ?... ( 6369 )
Güncel Virus Listesi
LİNKLER

         Google Kayıt Reklam
         OemTURK 2.ci El OEM Pazarı
         KRKN Web Hosting
         AdWords Reklam
         TeamPALIO Forumu

Karakan Networking Bu Site KOBiPARK Teknoloji Hizmetidir